Limisaumaveneperinnettä käsittelevä työpaja

Perjantaina 25.10.2024

Limisaumaveneperinnettä käsittelevä työpaja

 

Forum Marinum järjestää työpajan limisaumaisiin puuveneisiin liittyvän materiaalin ja perinteen säilyttämisestä perjantaina 25.10. klo 12–15. Työpaja on suunnattu veneiden ja veneenrakennuksen kanssa eri tavoin työskenteleville, kuten veneenveistäjille ja museoiden työntekijöille.

Työpajassa tutustumme LIMI-hankkeessa jo tehtyyn työhön ja keskustelemme limisaumaisiin puuveneisiin liittyvän historiallisen materiaalin, veneiden sekä veneenveistoon liittyvän perinteen säilyttämisestä ja ylläpidosta. Teemoina ovat esimerkiksi venepiirustusten alueellinen kattavuus, digitaalinen saavutettavuus ja pitkäaikaissäilytys.

Työpaja on osa OKM:n rahoittamaa LIMI-hanketta, jossa vuoden 2024 aikana kartoitetaan, kerätään, tallennetaan ja tuodaan saavutettavaksi digitoimalla limisaumaisten puuveneiden piirustuksia eri puolilta Suomea. Työtä on tehty Forum Marinumin koordinoimana yhdessä museoiden, veneenveistäjien, yhdistysten ja harrastajien kanssa.

Hanke on osoittanut, että tämän kansallisesti ja kansainvälisesti arvokkaan materiaalin tallentaminen ja säilyttäminen vaatii vielä paljon työtä. Tämän työpajan tarkoituksena onkin kerätä veneenrakennuksen ja kulttuuriperintöalan ammattilaisia yhteen pohtimaan, miten eri tavoin hankkeessa digitoitavaa aineistoa voitaisiin tulevaisuudessa hyödyntää perinteen säilyttämiseksi.

Työpajaan voit osallistua joko paikan päällä Forum Marinumissa (kokoustila Bryggan) tai etänä Teamsin välityksellä. Jos haluat työpajaan, ilmoittaudu hankkeen työntekijöille ti 22.10. mennessä s-postitse tai puhelimitse.

Tervetuloa mukaan!

Projektitutkija Liisa Saarinen
liisa.saarinen@forum-marinum.fi
p. 040 674 5656

Tutkija Tuomas Värjö
tuomas.varjo@forum-marinum.fi
p. 0400 139 479

< Lisää uutisia